Mat og måltid. 1
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Mat og måltid. 1
Språk
  • Språk: nob.
Hylleplassering
  • q394.109481 N
Klassifikasjon
Emne
Serie
År
  • 2006
Noter
  • Den første boken i serien "Norske røtter" beskriver utviklingen av matretter og måltider i landet vårt. Matkulturen gjennomgikk betydelige forandringer da landet gradvis gikk over fra å være bondesamfunn til å bli bysamfunn. Henry Notaker forsøker å finne ut mer om denne utviklingen: Hvor gamle er for eksempel retter som kalvefrikassé, sådd, kumle, fårikål, lapskaus, pinnekjøtt, lutefisk og rømmegrøt? Når og hvor har rettene oppstått? Ikke alle vet at kjøttkaker ble vanlige da kjøttkvernen kom på slutten av 1800-tallet. Med gamle bøker og håndskrifter fra Norsk Folkemuseum som kilder, undersøker Notaker hvordan retter oppstår, forandrer seg og noen ganger forsvinner. Boken er gjennomillustrert med tegninger, fotografier og gjengivelser av malerier med mat som tema.
ISBN
  • 82-03-23406-2
  • 978-82-03-23406-4
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*00001602nam a22002654c 4500
*00152624
*00520211220135053.0
*007t|
*008      b||||||||xx ||||e     |||||0 nob|d
*019  $bl
*020  $a82-03-23406-2$qib.$cNkr 369.00
*020  $a978-82-03-23406-4
*035  $a(BIBBI)0169962
*082 4$qNO-OsBA$a394.109481$25
*082 4$qNO-OsBA$a641.59481
*090  $bq$c394.109481$dN
*1001 $aNotaker, Henry$d1941-$jn.
*24510$aMat og måltid$cHenry Notaker$n1
*260  $aOslo$bAschehoug$c2006
*300  $a149 s.$bkol. ill.
*336  $atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco
*337  $auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt
*338  $abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact
*5058 $aHar bibliografi, innholdsfortegnelse, noter, register
*5208 $aDen første boken i serien "Norske røtter" beskriver utviklingen av matretter og måltider i landet vårt. Matkulturen gjennomgikk betydelige forandringer da landet gradvis gikk over fra å være bondesamfunn til å bli bysamfunn. Henry Notaker forsøker å finne ut mer om denne utviklingen: Hvor gamle er for eksempel retter som kalvefrikassé, sådd, kumle, fårikål, lapskaus, pinnekjøtt, lutefisk og rømmegrøt? Når og hvor har rettene oppstått? Ikke alle vet at kjøttkaker ble vanlige da kjøttkvernen kom på slutten av 1800-tallet. Med gamle bøker og håndskrifter fra Norsk Folkemuseum som kilder, undersøker Notaker hvordan retter oppstår, forandrer seg og noen ganger forsvinner. Boken er gjennomillustrert med tegninger, fotografier og gjengivelser av malerier med mat som tema.
*65017$aSpise- og drikkeskikker$zNorge$2BS$2BS
*65017$aEte- og drikkeskikkar$zNoreg$2BS$2BS
*65027$aMatlaging$zNorge$2BS$2BS
*65027$aMatlaging$zNoreg$2BS$2BS
*830 0$aNorske røtter
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Lukk
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig Ulstein bibliotekFagbøker-394.1 NOT